Geschiedenis - Schipper Schoenmode

De eerste administratieve stukken van Schipper Schoenmode dateren uit 1898, toen Anthony Schipper (voormalig sigarenmaker) samen met zijn vrouw een winkel voor laarzen en landschoenen begon aan de Nobelstraat te Oud-Beijerland. Anthony Schipper ging met paard en wagen de Hoeksche Waard rond, terwijl zijn vrouw werkte in het naai-atelier.

In 1923 verhuisde het gezin naar de Oostdijk 23 in Oud-Beijerland, waar de winkel nog altijd gevestigd is. Daar het agrarisch klimaat veranderde en dus de vraag naar landschoenen afnam werd deze winkel opgesplitst. De dochters Antoinette en Cor Schipper runde in het rechter deel een gerenomeerde hoedenwinkel. Tevens werden hier handschoenen, tassen en sjaals verkocht. Het linker deel werd beheerd door de zonen Koen en Dirk Schipper en zij verkochten de schoenen. De derde zoon, Marinus Schipper, ging net als zijn vader met paard en wagen langs de huizen met schoenen en fournituren. In de jaren 30 werd het paard al snel verruild voor een autobus.

Het is eind jaren 60 wanneer het de twee winkels tegen de vlakte gaan en in 1969 wordt het huidige pand aan de Oostdijk gebouwd. Het openbaarvervoer doet zijn intrede en Marinus stopt zijn werkzaamheden. In de jaren 70 nemen de zonen van Marinus; Toon & Cees Schipper, het roer over. Zij richten zich uitsluitend op de schoenmode. Schoenen gaan namelijk in het modebeeld een steeds belangrijkere rol spelen en daarom openen zij in 1983 SJOES aan de Oostdijk 25.

Sinds 2003 representeren de dochters van Cees; Marijon & Marina Schipper, de vierde generatie Schipper Schoenmode op de Oostdijk. Daar waar de mode voortdurend verandert, blijft de vakkundigheid gehandhaafd.

Wilt u hier meer over lezen, verwijzen wij naar het boek van de heer C.J. Van der Wilt “100+ en nog steeds in de famile. De geschiedenis van 16 bekende Hoeksche-Waardse familiebedrijven”.

scroll up
scroll down
 
Schipper Schoenmode B.V. spacer - spacer Oostdijk 23 spacer - spacer 3261 KB Oud-Beijerland spacer - spacer Telefoon: 0186-612084 spacer - spacer contact@schipper-schoenmode.nl
Platipus